Mire lesz szükséged ahhoz, hogy elkezdhess bányászni?

1

Szükséged van egy bányászatra tervezett vagy egyedi kialakítású asztali számítógépre. Ha szeretnéd használhatod a jelenleg meglévő számítógéped is, de amíg a bányászprogram fut, addig nem tudod használni. Éppen ezért az ideális helyzet az, hogy van erre külön dedikált összeállított gép, úgynevezett RIG. Tipp: ne használj laptopot, játékkonzolt, mert ezek az eszközök nem elég hatékonyak ahhoz, hogy jövedelmet generáljanak számodra. A RIG lelke a videókártya (ATI feldolgozó egység, vagy más néven GPU. Ebből szükséged van legalább egy darabra, a hatékony bányászat jellemzően 6-8 darab kártyával zajlik egy gépen belül, de lehet több is. Mivel ezek számát lehet bővítani, ezért van értelme a bányászat megkezdésének 1-2 darab videókártyával is.

(Van lehetőség ASIC chipes bányászatra is, de kezdő bányászoknak nem ajánljuk, mert komoly anyagi beruházást igényel, ezért ennek a részleteire most nem térünk ki.)

2

Regisztrálnod kell egy walletet. Itt a választás mindig attól függ, hogy milyen coint néztél ki magadnak bányászatra. Van lehetőséged arra is, hogy közvetlenül exchange-re menjenek a kitermelt egységek, amennyiben kereskedni is szeretnél. Ha erről nincsen szó, akkor biztonságosabb tárcában tartani a kriptopénzed.

3

Kell egy bányász szoftver csomag. Itt szintén a válaszott kriptopénz lesz az irányadó. Ezekből léteznek fizetős és “ingyenes” változatok. Az ingyenesek sok esetben a termelésed 1-2 %-át veszik le, ami nem feltétlenül baj, mert ezért cserébe folyamatosan fejlesztenek és egyre jobb szolgáltatást jutjatanak. 

4

Be kell lépned egy bányász-poolba, ami a bányászok egy közössége, akik a számítógépeik kapacitását kombinálva növelik a profitabilitást és a stabilitást.

5

Regisztrálj egy exchangre, mert ezeken a platformokon tudod átváltani a kibányászott pénzed dollárra, eurora vagy másik digitális pénzre.

6

Szükséged lesz egy 0-24-es, megbízható internet kapcsolatra. Ennek a minimum sebessége 2 megabit/secundum kell, hogy legyen.

7

Több gép esetén olyan helyiségre, ahol általában hideg van, például egy pince vagy van rendelkezésre álló légkondícionáló berendezés. Ugyanis ezek az eszközök, ha sok van belőlük, akkor nagy hőt termelnek és szükség van a hűtésükre. Ez kulcsfontosságú lesz a sikered szempontjából.

8

A legtöbbet a személyes kíváncsiságoddal fogod tudni hozzáadni a sikereidhez. Mivel ez a technológia folyamatosan változik, így a coin bányászat igényel némi odafigyelést, hogy időről-időre optimalizálni tudj. A legjobb bányászok, hetente eltöltenek néhány órát azzal, hogy tanulmányozzák, mivel tudják fokozni a bányagépünk teljesítményét.

Bányagép összeszerelése és alkatrészi

Kapcsolat:

Blokklánc 2017 Kft.

Email: hello@blockchaineum.hu

Kövess minket: